Gezondheid

In de Boshoeve wordt waarde gehecht aan de gezondheid van uw kind.

Voldoende zonlicht, water en frisse lucht zijn noodzakelijk voor alles wat groeit en bloeit in de natuur. Wij zijn onderdeel van die natuur maar leven steeds meer binnen in gebouwen en missen daardoor belangrijke aspecten van zonlicht, schone lucht en drinkwater. Kinderen die volop in hun groei en ontwikkeling zijn, hebben baat bij het opgroeien in een gezonde leefomgeving. Binnen iedere rumte van de Boshoeve wordt de luchtkwaliteit voortdurend gecontroleerd op onder andere koolstofdioxide en fijnstof. Zodra en luchtkwaliteit afneemt (maar nog onder wettelijke waarde) wordt er gezuiverde lucht in de desbetreffende ruimte geblazen. U ziet de luchtzakken in de grote ruimtes hangen voor verspreiding van de gezuiverde lucht waardoor kinderen niet in de tocht liggen. De gezuiverde lucht wordt van buiten aangezogen dan wordt het fijnstof afgevangen en daarna volgt een luchtbehandeling. Deze luchtbehandeling maakt de lucht bacterien en virusvrij. Een optimale luchtkwaliteit voor uw kind welke wordt ondersteund door het fijnstof afvangendtapijt (Desso Airmaster)in de Boshoeve.

Bovendien wordt het drinkwater gezuiverd voor uw kind. Bronwater uit de kraan is extra lekker.

Bronwater uit eigen kraan

Maar ook geven fullspectrum (zonlicht) lampen naast het natuurlijke daglicht door de hoge ramen een gezond effect op uw kind. Iedere medewerker in de Boshoeve wil een bijdrage leveren aan het welbevinden en gezondheid van uw kind. Buitenspelen in de natuur en met de dieren draagt hierin bij. En dit wordt dan ook met veel plezier gedaan.

In de Boshoeve worden naast gezonde kinderen ook kinderen begeleid die een kwetsbare gezondheid hebben. De goede kwaliteit van lucht en hygiene dragen bij in de gezondheid van deze kinderen. Maar ook vragen we uw begrip in het omgaan met ziektes door bijvoorbeeld uw zieke kind thuis te houden. Daarnaast houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM welke zijn opgesteld in het protocol”Omgaan met ziektes”. U kunt dit protocol opvragen bij Eva Toele. Indien uw kind medicijnen nodig heeft dan dient u hiervoor een medicijnverklaring in te vullen. U kunt deze bij de medewerkers opvragen of via deze link downloaden.