Het zorgteam

In de Boshoeve heeft een team professionals bestaande uit drie (kinder)verpleegkundigen, een orthopedagoog, een fysiotherapeut en communicatietherapeut. Wekelijks bezoekt de kinderpsycholoog de Boshoeve om met raad en daad de geboden zorg bij te staan. Bovendien zijn meerdere HBO-pedagogiek medewerkers in dienst om de kinderen met een extra zorgvraag de juiste zorg, begeleiding en verpleegkundige zorg te bieden.

Orthopedagoog Shannon

Beste ouders,

Mijn naam is Shannon Honcoop, ik ben 24 jaar en woon samen met mijn vriend in Nieuw-Vennep. In ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als orthopedagoog. Een orthopedagoog houdt zich bezig met situaties waarin de opvoeding en/of de ontwikkeling van kinderen niet loopt zoals gewenst. Ik vind het hierbij belangrijk om niet te veel de nadruk te leggen op wat er mogelijk misgaat, maar juist aandacht te hebben voor wat er goed gaat en gezamenlijk te zoeken naar oplossingen. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan in het speciaal basisonderwijs. Ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan op een medisch kinderdagverblijf in Amstelveen.

ik werk met heel veel plezier op de Boshoeve. Het concept van de Boshoeve waarbij ieder kind welkom is sprak mij meteen erg aan. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo en eigen manier. Er wordt binnen de Boshoeve altijd gedacht in mogelijkheden en nooit in beperkingen. Dit vind ik erg mooi!

Vier dagen per week ben ik werkzaam op de Boshoeve. Wanneer u vragen heeft over de ontwikkeling van uw kind bent u altijd welkom deze te stellen!

Graag tot ziens op de Boshoeve!

Shannon

Fysiotherapeut Monique

Fysiotherapeut Monique Priesters heeft haar verlengde praktijk op de Boshoeve. Zij is twee wekelijks aanwezig om de kinderen te behandelen.

(kinder)verpleegkundigen

Op de Boshoeve zijn vier verpleegkundige in dienst.

Kinderverpleegkundige Leonie Rovers:

Mijn naam is Leonie Rovers, moeder van twee van dochters, Luna (6) en Jada (4). Luna en Jada maken allebei gebruik van opvang bij de Boshoeve en dit tot groot plezier van de meisjes. Ik werk op De Boshoeve als kinderverpleegkundige voor de kindjes die extra zorg nodig hebben.

Na mijn verpleegkundeopleiding (2002) ben ik gaan werken in het LUMC op de kinderafdeling (oncologie/beenmergtransplantatie), waar ik tevens de opleiding tot kinderverpleegkundige behaald heb.

Op de afdeling werkte ik nauw samen met Eva Toele (initiatiefnemer/directeur), die daar als pedagoge werkte. Toen zij mij 8 jaar geleden vertelde over haar ideeën om de Boshoeve te gaan opzetten was ik direct razend enthousiast. Toen zij mij ook nog vroeg om bij haar te komen werken op de Boshoeve, hoefde ik ook niet lang na te denken.

De visie van de Boshoeve spreekt mij erg aan, de combinatie van “gezonde” kinderen en kinderen die extra zorg nodig hebben is super! Het is erg fijn dat er opvang mogelijkheid is voor kinderen die extra zorg nodig hebben, want mijn ervaring vanuit het ziekenhuis is dat veel ouders, eenmaal weer thuis, er tegenaan lopen dat er veel kinderdagverblijven (in de omgeving) dit extra stukje zorg niet aan hun kind(eren) kunnen bieden.

Voor kinderen die extra zorg nodig hebben is het belangrijk om met leeftijdgenootjes om te kunnen, ivm verder ontwikkeling van het kind. Andersom is het ook goed dat de “gezonde”kinderen zien dat kinderen die extra zorg nodig hebben, ook gewoon kinderen zijn waarmee je kunt samenspelen.

BIJZONDER is tenslotte ook GEWOON!

Ik kijk er erg ieder dag weer naar uit om te gaan werken op de Boshoeve en zal me dan ook voor de volle 100% inzetten voor een goede kwaliteit van zorg voor uw kind(eren). Zodat uw kinderen met veel plezier op de Boshoeve verblijven en  u uw kind(eren) met een gerust hart bij ons achterlaat.

Hopelijk tot snel op de Boshoeve.

Verpleegkundige Kelly Bos

Ik ben Kelly Meijer, 30 jaar en woon samen met mijn man in Nieuw-Vennep.   Nadat ik mijn opleiding kraamzorg niveau 3 heb behaald, ben ik verder gaan studeren en heb ik in 2008 mijn diploma behaald als Verpleegkundige niveau 4 specialisatie kind-kraam. Ik heb 4 jaar lang met veel plezier gewerkt als verpleegkundige en in het vak super veel ervaring op gedaan. Mijn laatste 2 jaar heb ik gewerkt als operatieassistente.  Na de middelbare school, heb ik getwijfeld of ik met kinderen zou gaan werken of de verpleging in zou gaan. Het werken met kinderen is mijn passie en het verpleegkundige vak doe ik met veel liefde. Is het niet heerlijk dat ik deze 2 specialisaties met elkaar kan combineren?! Ik volg de Boshoeve al vanaf het moment dat het gebouwd werd. Ik las een krantenartikel waarin Eva Toele haar ideeën vertelde. Dit sprak me toen al zo aan dat het me geweldig leek om voor de Boshoeve te mogen werken.   De visie die de Boshoeve heeft, (Elk kind is bijzonder) merkte ik gelijk vanaf het eerste moment dat ik op de Boshoeve aanwezig was. Ieder kind wordt met zoveel liefde begeleid in een veilige en gezonde omgeving. De sfeer is hartverwarmend en mijn enthousiasme groeit steeds meer. Wat geweldig dat kinderen zoveel zorg en aandacht krijgen en een eigen plekje hebben in de Boshoeve. Ik kijk ernaar uit om u en uw kind(eren) te ontmoeten!!!   Groetjes Kelly

Gebarentaaldeskundige Janneke de Weerd

Beste Ouders,

Mijn naam is Janneke Biesbroek en ik woon samen met mijn man in Nieuw Vennep.
Al bijna tien jaar ben ik werkzaam in de kinderopvang en heb ik voornamelijk invalwerk gedaan. Dit omdat ik nog graag verder wilde studeren en in 2010 heb ik mijn HBO diploma Docent Nederlandse Gebarentaal (NGT) gehaald. Daarna ben ik werkzaam gebleven in de kinderopvang, maar heb ik ook mijn eigen bedrijf gestart om aan het werk te gaan als docent NGT. Al zo’n drie jaar ben ik jannekewerkzaam voor verschillende opdrachtgevers en in de zomervakantie werkzaam als pedagogisch mederwerker.
Toen ik in contact kwam met Eva en de Boshoeve wist ik dat het een perfecte plaats was om een combinatie te maken van mijn verschillende diploma’s. De ervaring die ik opgedaan heb in de afgelopen jaren zal ik dan ook graag toepassen op deze nieuwe uitdaging. U zult mij geregeld zien gebaren met de kinderen en ook u bent van harte welkom mij vragen te stellen over gebaren of het nut van baby- en kindergebaren. Daarnaast kijk ik als pedagogisch medewerker er naar uit om u en uw kindje(s) te leren kennen!

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd even bij mijn groep aankloppen, graag tot ziens en zonnige groeten!

Janneke Biesbroek